< Назад

Цветковиќ Светозар

Биографија: (Белград, 20.06.1958 - ) Српски актер и филмски продуцент. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Белград, отсек актерска игра. Од 1980 настапува во ансамблот на театарот „Атење 212“, каде во еден период бил и негов управник. Настапувал и во 60-тина долгометражни играни филмови, ТВ драми и серии.

Филмографија:

1986: Среќна Нова ‘49 ( Главна улога, )
1991: Тетовирање ( Главна улога, )
2013: Соба со пијано ( Главна улога, )