< Назад

Узуновиќ Танасие

Биографија: (Ниш, 25.09.1942 - ) Српски актер. Дипломирал на Театарската академија во класата на професорката Љиљана Крстиќ. Покрај во театарот, глумел во над 50 филмови и ТВ драми. Добитник е на Стериината награда и на октомвриската награда на градот Белград.

Филмографија:

1975: Јад ( Главна улога, )