< Назад

Ендровски Владимир

Биографија: (Скопје, 18.04.1963 - ) Македонски атарски, филмски и телевизиски актер. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, на отсекот за актерска игра во 1991 година. Вработен е во Македонскиот народен театар од 1993 година.

Филмографија:

1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1997: Преку езерото ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )
2000: Глас ( Актер, )
2001: Прашина ( Споредна улога, )
2005: Контакт ( Споредна улога, )