< Назад

Гравчевски Владимир

Биографија: (Велес, 1936 – 1978) Македонски актер со огромна љубов кон театарот која несебично ја ширел кај младите. Настапувал во велешкиот театар, а во 1961 година доаѓа во Битола и се приклучува кон колективот на Народниот театар.

Филмографија:

1967: Македонска крвава свадба ( Споредна улога, )
1968: Планината на гневот ( Споредна улога, )
1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )
1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )