< Назад

Јачев Владимир

Биографија: (Скопје, 24.01.1971 - ) Македонски театарски, филмски и телевизиски актер.
Дипломирал на Факултетот за драмски уметности на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, на отсекот за актерска игра , а во 2010 година магистрирал на истиот факултет во областа на театрологијата. Вработен е во Македонскиот народен театар од 1994 година.

Филмографија:

1991: Тетовирање ( Споредна улога, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
1997: Џипси меџик ( Главна улога, )
2001: Прашина ( Споредна улога, )
2003: Бубачки ( Актер, )