< Назад

Медар Владимир

Биографија: (Загреб, 1923 - Бела Црква, Србија, 17.05.1978) Хрватски актер.

Филмографија:

1958: Мис Стон ( Главна улога, )
1959: Три Ани ( Споредна улога, )
1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )