< Назад

Мириќ Воислав Воја

Биографија: (Трстеник, Југославија, 07.04.1933 - Белград, Србија, 23.04.2019) Југословенски и српски актер. Диппломирал глума на Академијата за театар, филм и телевизија и многу млад влегол во ансамблот на Белградскиот драмски театар. Остварил повеќе од сто незаборавни театарски и филмски улоги.

Филмографија:

1965: Денови на искушение ( Главна улога, )
1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )
1971: Црно семе ( Главна улога, )