< Назад

Музаферија Заим

Биографија: (Високо, 9.03.1923 - Високо, 5.11.2003) Босански театарски, филмски и телевизиски актер и едукатор во неговиот роден град. Дебитирал на филм во 1961 година и оттогаш снимил стотина филмови и телевизиски серии. Особено се истакнувал во т.н. партизански филмови.

Филмографија:

1991: Тетовирање ( Споредна улога, )