< Назад

Бериша Зија

Биографија: (Скопје, 13.11.1932 - Скопје, 13.02.1996) Македонски и југословенски глумец од албанско потекло. Бериша бил глумец во Албанската драма од 1959 година, еден од основачите на Театарот на народностите во Скопје. Носител на дејноста на Албанската драма.

Филмографија:

1997: Преку езерото ( Споредна улога, )