< Назад

Ангеловска Ѕвездана

Биографија: (Скопје, 12.06.1970) Театарска и филмска актерка. Дипломирала на Факултетот за драмски уметности во 1993 година. Кратко време работи во Драмскиот театар, а од 1999 година е вработена во Македонскиот народен театар.

Филмографија:

1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )
2000: Мис Амнезија ( Актер, )
2002: Најденка ( Актер, )
2004: Балканкан ( Главна улога, )
2005: Години самотија ( Главна улога, )
2005: Ти си жива ( Актер, )
2013: Трето полувреме ( Споредна улога, )