< Назад

Вагнер Агњешка

Биографија: (Варшава, 07.12.1970 - ) Полска актерка. Дипломирала историја на уметност на Универзитетот во Варшава и Европска филмска акдемија во Берлин. Од 1989 година настапила во повеќе од 50 филмови и ТВ серии.

Филмографија:

1997: Преку езерото ( Главна улога, )