< Назад

Чамински Александар

Биографија: (Скопје, 1957 - ) Македонски актер. Некогаш вработен во Македонскиот народен театар (1984 година). Чамински денес живее во Словенија.

Филмографија:

1985: Јазол ( Споредна улога, )
1991: Тетовирање ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Ѓавол во срцето ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Птицата Урубу и девица ( Главна улога, )
2006: Тајната книга ( Споредна улога, )