< Назад

Гавриќ Александар

Биографија: (Белград, 28.05.1932 - Инџија, 6.12.1972) Српски актер. Завршил глума на Академијата за театар, филм, радио и телевизија во Белград во 1956 година. Покрај во југословенски, играл и во италијански и германски акциони филмови. Ја добил наградата Орден на трудот со сребрен венец.

Филмографија:

1961: Солунските атентатори ( Главна улога, )
1966: До победата и по неа ( Главна улога, )