< Назад

Јенчиќ Блаженка

Биографија: (Нова Градишка, Хрватска, 7.04.1922 - Загреб, 28.09.1984) Филмска монтажерка. Од 1950 година монтирала играни и кратки документарни филмови и ТВ серии.

Филмографија:

1965: Денови на искушение ( Монтажа, )