< Назад

Шехтански Александар

Биографија: (1948 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Станува член на Драмата при Македонскиот народен театар во 1979 година.

Филмографија:

1979: Глава ( Главна улога, )
1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1986: Среќна Нова ‘49 ( Споредна улога, )
1991: Тетовирање ( Споредна улога, )
2000: Глас ( Актер, )