< Назад

Замфир Ѓорѓе

Биографија: (Гаешти, Романија, 6.04.1941 - ) Романски музичар на пан флејта. Познат е по тоа што свири на проширена верзија на нормалната пан флејта со 20 цевки. Свири на пан флејта со 22, 25, 28 или дури и 30 цевки.

Филмографија:

1997: Преку езерото ( Музика, )