< Назад

Ѓорѓиевски Ѓорѓи - Џокер

Биографија: (Скопје, 18.03.1958 - Скопје, 13.02.2014) Филмски работник, водач на снимање, организатор, секретар на продукција. Од 1982 година работел како слободен филмски работник. Учествувал во продукција на над 100 македонски, странски и копродукциски филмови и телевизиски серии.

Филмови: 1985 ЈАЗОЛ, организатор, игран, Вардар филм, Македонија филм
1995 АНГЕЛИ НА ОТПАД, водач на снимање, Вардар филм, ТФРЗ Пегаз Скопје, Чаплајн филм Бугарија
1997 ЏИПСИ МЕЏИК, менаџер на продукција, Вардар филм, Триангл Скопје

Филмографија:

1975: Јад ( Организатор на снимање, )
1987: Хај-фај ( Организатор на снимање, )
1991: Љубовта на Кочо Топенчаров ( Организатор на снимање, )
2001: Освета ( Директор на филм, )
2002: Песја пена ( Организатор на снимање, )