< Назад

Нола А. Игор

Биографија: Работел како помошник режисер, филмски режисер и како продуцент во над педесет играни филмови и телевизиски серии во Хрватска, Словенија, Македонија, Австрија, Италија, Велика Британија и други европски земји. Од 1991 година, неговата продукциска куќа „Мајнфрејм продукција“ работи од Велика Британија, а во 2003 година беше формиран хрватскиот огранок на компанијата, Мајнфрејм Загреб, која нуди комплетна услуга за филмска продукција и постпродукција на странски продуценти. Мајнфрејм Загреб е специјализирана за производство на играни и документарни филмови.

Филмографија:

1997: Џипси меџик ( Продуцент, )
1997: Преку езерото ( Продуцент, )
2000: Гајда ( Продуцент, Асистент на режија, )
2000: Кавал ( Продуцент, Асистент на режија, )
2002: Најденка ( Продуцент, )
2003: Како лош сон ( Продуцент, )