< Назад

Налис Антун

Биографија: (Задар, 4.02.1911 - Загреб, 14.02.2000) Хрватски актер. Студирал право во Белград, а актерската кариера ја започнал во Шибеник. Дебитирал на филм во 1949 година, играјќи усташа во филмот „Знаме“. Добитник е на бројни награди и признанија.

Филмографија:

1965: Денови на искушение ( Споредна улога, )