< Назад

Бегинов Борис

Биографија: (Велес, 18.01.1911 – Велес, 15.01.1996) Актер и режисер. Пред Втората светска војна работи како аматер. Еден од основачите на Народниот театар од Велес.

Филмографија:

1952: Фросина ( Споредна улога, )
1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )
1967: Македонска крвава свадба ( Споредна улога, )