< Назад

Чоревски Борис

Биографија: (Скопје, 15.09.1949 - ) Македонски театарски и филмски актер. По дипломирањето на Факултетот за драмски уметности во Скопје, на отсекот за актерска игра, во 1975 година се вработил во Народниот театар во Битола каде остварил преку 100 улоги. Како гостин настапувал во театрите во Прилеп, Штип, и Струмица.

Филмографија:

1975: Јад ( Споредна улога, )
1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
2003: Битолски лакрдии ( Актер, )