< Назад

Ковач Мирко

Биографија: (Петровичи, Никшиќ, 26.12.1938 година - Ровињ, 19.08.2013) Југословенски писател. Студирал на Академијата за театар, филм и телевизија, оддел за драматургија, во Белград. Автор е на повеќе романи, збирки раскази, есеи, филмски сценарија и ТВ и радио драми.


Награди: 1991 Фестивал на филмско сценарио Врњачка бања, Втора награда за сценарио / „Тетовирање“

Филмографија:

1991: Тетовирање ( Сценарио, )