< Назад

Џидров Крсте

Биографија: (Скопје, 2.12.1950 - ) Дипломиран инжинер архитект, сценограф и графички дизајнер. Дипломирал на Архитектонско-градежниот факултет во Скопје. Со сценографија почнува да се занимава од 1980 година. Работи сценографии за театар, филм, телевизија. Бил Доцент на факултет за драмски уметности по предметот сценографија.

Филмографија:

1993: Светло сиво / Ѓавол во срцето ( Сценографија, )
1995: Ангели на отпад ( Сценографија, )
2000: Хофманова 13 ( Сценографија, )
2004: Северен лет ( Актер, )
2013: Намини бар еднаш ( Сценографија, )