< Назад

Андреевски Варнава - Бакли

Биографија: (1940 - Скопје, 04.03.2020) Тон снимател. Целиот работен век го минал во Македонската Радиотелевизија а работел и на 6 олимпијади.

Филмографија:

1971: Придружници ( Тон, )
1975: Јад ( Асистент тон снимател, )
1979: Додека водата тивко шумоли ( Тон, )
1979: Ракувања ( Тон, )
1980: Оловна бригада ( Асистент тон снимател, )
1982: Сунет ( Тон, )
1983: Пецко - еден ден живот ( Тон, )
1983: Пецко - нафтен дериват ( Тон, )
1999: Дебарските зурли и тапани ( Тон, )
2002: Генералот ( Тон, )
2003: Скопје од спомените (документарна емисија) ( Тон, )
2003: Чекор пред времето ( Тон, )
2004: Андер ( Тон, )
2005: Средба со животот - Георги Константиновски ( Тон, )
2005: Средба со животот - Томислав Мандиќ-Манда ( Тон, )
2005: Средба со животот - Димитрие Османли ( Тон, )
2009: Далеку од дома ( Тон, )