< Назад

Зози Димитар

Биографија: (Битола, 1952 - Скопје, 26.09.2010) Македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Во 1976 година ја завршил Високата музичка школа, отсек за драмски актери и во 1977 година се вработил во Драмски театар во Скопје, каде на самиот почеток се појавува во остварувања наменети за деца.

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1975: Јад ( Споредна улога, )
1977: Пресуда ( Споредна улога, )
1983: Виновник ( Главна улога, )
2006: Тајната книга ( Споредна улога, )