< Назад

Димески Дејан

Биографија: Роден е 1971 година во Скопје. Во 1996 година дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, отсек - филмска и ТВ камера.

Филмови: 2003 Приказни за љубовта и свршувањето (ТВ серија, директор на фотографија) 2000 Големи и мали (ТВ серија, директор на фотографија) 2000 Што сонува кучето (Тв филм, директор на фотографија) 1999 Емигранти (ТВ филм, директор на фотографија) 1996 Миротворец (САД, асистент на камера)

Филмографија:

1997: Џипси меџик ( Асистент снимател, )
1997: Преку езерото ( Асистент снимател, )
2000: Роза ( Директор на фотографија, )
2000: Мис Амнезија ( Директор на фотографија, )
2000: Тунел ( Директор на фотографија, )
2000: Игра со буквите ( Директор на фотографија, )
2001: Освета ( Асистент снимател, )
2002: Генералот ( Снимател, )
2003: Седум приказни за љубовта и свршувањето ( Директор на фотографија, )
2004: Големата вода ( Снимател, )
2010: Име си е име ( Директор на фотографија, )
2011: Ова не е американски филм ( Директор на фотографија, )
2013: Балканот не е мртов ( Директор на фотографија, )
2013: Трето полувреме ( Асистент снимател, )
2015: Последниот Македонец ( Директор на фотографија, )
2016: Црвената соба ( Директор на фотографија, )
2016: Чевли ( Директор на фотографија, )
2018: Камена градина ( Снимател, )
2018: Љубовникот ( Директор на фотографија, )