< Назад

Бартлинг Иван Вања

Биографија: (Стокхолм, 1968 - ) Дипломирал во 1993 година на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Работи како сценограф, асистент сценограф и сет дресер на голем број играни филмски, телевизиски проекти и филмски манифестации. Живее во Скопје.

Филмови: 1996 САРАЕВО, сет дресер 1996 МИРОТВОРЕЦ, сет дресер 1999-2003 Наше Маало, ТВ серија, сценограф

Филмографија:

1995: Ангели на отпад ( Асистент на сценографија, )
1997: Џипси меџик ( Асистент на сценографија, )
1997: Преку езерото ( Асистент на сценографија, )
2001: Прашина ( Асистент на сценографија, )
2002: Најденка ( Сценографија, )
2002: Сликарот ( Сценографија, )
2003: Бубачки ( Сценографија, )
2003: Како лош сон ( Сценографија, )
2004: Просечна брзина ( Сценографија, )
2005: Контакт ( Сценографија, )
2006: Превртено ( Сценографија, )
2010: Синот ( Сценографија, )
2013: Балканот не е мртов ( Сценографија, )
2013: Трето полувреме ( Сценографија, )