< Назад

Георгиев Атанас

Биографија: (Скопје, 1977 - ) Во 2000 година дипломира Филмска и ТВ монтажа на Факултетот за Драмски Уметности во Скопје.

Филмови: 2005 Тајната книга, ко-монтажер 2004 Бучни соседи, монтажа, монтажа на тон 2003 Радост на животот, асс. монтажер и монтажа на тон 2001 Прашина, монтажа на тонски ефекти 2000 Ловец, краток филм, монтажа и тон 2000 Куклена претстава, краток филм, монтажа и тон TALIS AND THE THOUSANDS TASKS, цртана серија 52 епизоди, монтажа на дијалози, Millimages SA / Cine cartoon / ZDF Enterprises / France 3

Филмографија:

2002: Генералот ( Монтажа на тон, Асистент на монтажа, )
2004: Илузија ( Монтажа, )
2004: Големата вода ( Монтажа, )
2005: Остани исправен ( Монтажа, )
2012: Скопје-Ремикс ( Монтажа, )
2013: Балканот не е мртов ( Монтажа, )
2019: Медена земја ( Продуцент, )