< Назад

Надаревиќ Мустафа

Биографија: (Бања Лука, 2.05.1943 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Иако живеел и работел во многу градови на поранешна Југославија, поголемиот дел од животот го поминал во Загреб. За време на неговата долга и богата кариера, Надаревиќ одиграл околу 150 театарски улоги, а снимил и повеќе од 60 филмови, драми и ТВ серии со најголемите режисери на југословенскиот филм. Неговиот талент повеќе пати е наградуван со бројни признанија.

Филмографија:

2004: Илузија ( Главна улога, )