< Назад

Оцокољиќ Драган

Биографија: (Краљево, Србија, 3.02.1927 - 21.09.1996) Југословенски и српски филмски и телевизијски актер. Играл во повеќе од 35 филмови и ТВ серии.

Филмографија:

1958: Мис Стон ( Главна улога, )
1961: Солунските атентатори ( Главна улога, )
1964: Под исто небо ( Главна улога, )
1966: До победата и по неа ( Главна улога, )