< Назад

Крстевски Драги - Амфи

Биографија: (Скопје, 20.12.1930 - Скопје, 18.09.1987) Театарски, филмски и телевизиски актер.
По завршувањето на Државната театарска школа во Скопје, станал член на Драмата при Македонскиот народен театар во 1949 година каде што работеше до смртта.

Филмографија:

1955: Волча ноќ ( Главна улога, )
1959: Виза на злото ( Споредна улога, )
1961: Твојот роденден ( Актер, )
1963: Невољите на покојникот К.К. ( Актер, )
1964: Ароматично злато ( Актер, )
1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1982: Мистериозниот предмет ( Актер, )
1985: Опасна баба ( Актер, )
1999: Време, живот ( Споредна улога, )