< Назад

Џиџева Марија

Биографија: (Гевгелија, 24.12.1970 - ) Завршила Филолошки факултет при Универзитетот Кирил и Методиј, група македонски јазик и литература, во 1994 година. Дипломира на Факултетот за Драмски уметности, Скопје, филмска и ТВ режија во 2000 година. Од 1998 година работи во ТВ Телма.

Филмографија:

2000: Мис Амнезија ( Режија, Сценарио, )
2004: Списокот на Тони Манџа ( Режија, Сценарио, )
2005: Ти си жива ( Режија, Сценарио, )
2013: Барајќи си ја среќата ( Режија, Сценарио, )