< Назад

Шоваговиќ Фабијан

Биографија: (Ладимиревци, 04.01.1932 - Загреб 01.01.2001) Хрватски театарски и филмски актер, режисер и писател. Еден од најголемите хрватски актери, чии остварувања го одбележаа хрватскиот театар.

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Главна улога, )
1975: Јад ( Главна улога, )
1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )
1987: Хај-фај ( Главна улога, )