< Назад

Влахов Гоце

Биографија: (Скопје, 12.05.1949 - Скопје, 28.07.2019) Македонски актер. Бил студент на првата генерација актери на Факултетот за драмска уметност (ФДУ) во Скопје во 1971. Од 1980 до пензионирањето Влахов е дел од Македонскиот народен театар, иако на оваа сцена играл бројни улоги уште од 1972.

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1975: Јад ( Споредна улога, )
1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )
2003: Чекор пред времето ( Главна улога, )
2004: Андер ( Главна улога, )