< Назад

Дулев Блаже

Биографија: Дипломирал на Факултетот за драмски уметности Скопје, Катедра за филмска и ТВ монтажа, во 1996 година. Има искуство со повеќе активности поврзани со филмската продукција: монтажа, режија и продукција.

Филмографија:

: Над облаците ( Монтажа, )
2000: Роза ( Монтажа, )
2000: Игра со буквите ( Монтажа, )
2000: Кога одевме во Стамбол ( Монтажа, )
2001: Македонски превод на Куранот ( Режија, Монтажа, )
2002: Генералот ( Монтажа, Монтажа на тон, )
2002: Сузан Лот: Велес на моето детство ( Монтажа, )
2002: Попис на македонската печалба ( Монтажа, )
2003: Адак ( Монтажа, )
2003: MOMENTO VITA – Сеќавање на животот - Трајче Попов ( Режија, Монтажа, )
2003: MOMENTO VITA – Сеќавање на животот - Есма Реџепова Теодосиевска ( Режија, Монтажа, )
2003: MOMENTO VITA – Сеќавање на животот - Љупка Џундева ( Режија, Монтажа, )
2003: MOMENTO VITA – Сеќавање на животот - Илхами Емин ( Режија, Монтажа, )
2003: MOMENTO VITA - Сеќавање на животот - Зенку Мели ( Режија, Монтажа, )
2011: Нашите во Стамбол ( Монтажа, )
2013: Барајќи си ја среќата ( Монтажа, )
2017: Амби ( Продуцент, )
2018: Кеиф - Македонска чалгиска традиција ( Режија, Монтажа, )
2020: Патот на локумот ( Монтажа, )
2020: Националност, религија или љубов ( Монтажа, )