< Назад

Просен Ирена

Биографија: (Љубљана, 15.12.1936 - ) Словенечка филмска актерка. Глумела во неколку серии и филмови од југословенска и словенечка продукција, како и неколку филмови од странска продукција.

Филмографија:

1969: Републиката во пламен ( Главна улога, )