< Назад

Беголи Истреф

Биографија: (Пеќ, 01.05.1933 - Крапински топлици, Хрватска, 31.01.2003) Албански актер од Косово. 

Филмографија:

1961: Солунските атентатори ( Главна улога, )
1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )
1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )