КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА


                    ПОД ИСТО НЕБО

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: воен

Род: Игран филм

Времетраење: 77 минути

Звук: Да

Во боја: црно-бел

Година: 1964

Режија: Георгиевски Љубиша, Стаменковиќ Миомир - Мики

Сценарио: Бошковски Јован

Директор на фотографија: Михајловски Бранко

Монтажа: Бјењаш Јелена

Главна улога: Фехмиу Беким, Дамевски Дарко, Оцокољиќ Драган, Фелба Драгомир, Милиќевиќ Јован, Тодоровиќ Марко, Гешовска Нада, Симиќ Славко, Краина Весна, Старчиќ Виктор

Назад

COPYRIGHT (C) 2015 CINEMATHEQUE OF MACEDONIA. ALL RIGHTS RESERVED.