< Назад

Филмски преглед бр. 20

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1950

Содржина: „Во фабриката 'Алкалоид' Скопје“ / редактор - К. Пендовски; снимател - Мишо Самоиловски; „Изложба на локална индустрија и занаетчиство“ / редактор - К. Пендовски; снимател А. Ивановски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Марија Рељиќ
тон -- Вељко Јовановиќ