< Назад

Филмски преглед бр. 27

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1951

Содржина: „Еден летен ден во стопанството 'Тиквеш'“ / снимател - Бранко Михајловски; „I конгрес на Народна техника на Македонија“ / снимател аматер - А. Павловски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Б. Таневски

Фотографии: