< Назад

Демагог

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 3 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1982

Содржина: Проблемот е уште во зародишот. Јајцето. Од него излегува птица, во кафез?! Човекот со сите сили ја убедува, ја учи птицата да лета. Ниту зборовите, ниту делата не помагаат. Кафезот е посилен и од птицата и од демагогот. На крај и тој завршува како и птицата. Во кафез. Не е сè во убавите зборови. И од нив има нешто посилно.

Награди: 1982 СФАФ, Загреб, Специјална диплома

Автори:


Други соработници:

соработници -- Владимир Боројевиќ; Анѓелко Миловиќ; Тонкица Митровска; Зорица Ангеловска

Фотографии: