< Назад

Мелиорации во кумановска околија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Расчистување на неплодната и каменлива почва во околината на Куманово. Подготовка, мелиорација и поправање на сеизмичките и хемиските својства на почвата, заради подобрање на плодноста.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Недков Кочо
Асистент на монтажа: Чемчев Вангел - Лаки
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:

асистент снимател -- Васе Василевски

Фотографии: