< Назад

Ритам и звук

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 21 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1955

Содржина: Народни игри од Македонија во изведба на КУД „Танец“ од Скопје.

Награди: 1964 ФФ, Ниш, Почесна диплома

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Попов Трајче
Сценографија: Шумка Диме
Асистент на сценографија: Лазаревски Никола
Монтажа на тон: Панков Драгомир
Организатор на снимање: Султански Живко
Асистент тон снимател: Паковски Глигор

Други соработници:

асистент снимател -- Васе Василевски
светло -- Димче Маленко
текст -- Јован Бошковски
текстот го чита -- Иван Антонов
изведувач на игри и песни -- Ансамбл за народни игри и песни на Македонија „Танец“
кореограф -- Емануел Чучков
музиката ја изведува -- Симфонискиот оркестар на Македонската филхармонија - Народен оркестар
диригент -- Живко Фирфов
вокален солист -- Благоја Петров - Караѓуле

Фотографии: