< Назад

Изморениот патник

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Приказ на едно од последните патувања на малото вовче тн. „чајник“, на релацијата Гостивар-Охрид. Специфично за него е теснолиниската пруга, која го води низ високи планински превои и до над 1000 метри надморска височина, како и живописните предели на Западна Македонија низ кои минува „чајникот“.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Васе Василевски