< Назад

Крај

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 1 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1995

Содржина: Две спротивставени страни, претставени со две машини поврзани со едно јаже, составени од безброј запчаници постојано се натегаат, затегаат и слично. Од преголемо затегнување настанува хаварија. Двете машини се распаѓаат. По извесно време растурените запчаници почнуваат да функционираат: станува збор за запчаници чии запци се всушност луѓе седнати околу тркалезна маса.

Автори:


снимател -- Ернест Грегл


Други соработници:

музика -- Венко Серафимовски