< Назад

Леонардо - прошетка

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 1 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1988

Содржина: Опишан е стравот на поединецот од околината. За да прошета на улица на главниот лик му е потребно соочување со самиот себе и со нештата кои го опкружуваат.

Автори:

Сценарио: Пејчинов Боро
Сценографија: Митровска Тонкица
Монтажа на тон: Паковски Глигор

снимател -- Мирослав Ерцеговиќ


Други соработници:

тон -- Тоше Поп Симонов
музика -- Кирил Џајковски; Љупчо Стоисављевиќ
соработници -- Тонкица Митровска; Анѓелко Миловиќ

Фотографии: