< Назад

Полог (економски преглед)

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1957

Содржина: Филм за стопанскиот развој на Тетовската околија.

Автори:

Сценарио: Марковски Нешо
Асистент снимател: Петровски Иван
Избор на музика: Спировски Кирил

Други соработници:

текст -- Томе Момировски
текстот го чита -- Иван Антонов
избор на музика -- Кирил Спировски
организатор на снимање -- Димче Марковски

Фотографии: