< Назад

Во пазувите на Шара

Производство: „Вардар филм“ - Скопје

Жанр: репортажа

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1958

Содржина: Природните убавини на Шар Планина. Растителниот и животинскиот свет во шумите на Шара. Развитокот на туризмот во овој крај.

Автори:


Фотографии: