< Назад

Охридско Езеро

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: тоталскоп

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1958

Содржина: Природните убавини на Охридското Езеро, стариот град и чаршијата со старата архитектура и археолошките наоди во Охрид.

Награди: 1959 ФЈИФ, Пула, Прва награда на Туристичкиот сојуз на Југославија за камера на Киро Билбиловски

Автори:

Режија: Денеш Ото
Асистент снимател: Петровски Иван
Избор на музика: Стеванов Тимотие

Други соработници:

асистент режисер -- Пера Јоциќ
асистенти на снимателот -- Митко Куновски
консултант за колор -- Предраг Стајиќ

Фотографии: