< Назад

Стеванов Тимотие

Филмови: 1964 ПОД ИСТО НЕБО, музички соработник, игран, Вардар филм 1965 ДЕНОВИ НА ИСКУШЕНИЕ, музички соработник, игран, Вардар филм 1967 МЕМЕНТО, музички соработник, игран, Вардар филм

Филмографија:

1958: Охридско Езеро ( Избор на музика, )
1958: По трагите на јагулите ( Монтажа на тон, Избор на музика, )
1959: Бели штркови ( Монтажа на тон, Избор на музика, )
1962: Стихија ( Избор на музика, )
1963: Скопје, 26.7.1963 ( Соработник, )
1963: Школите и универзитетот во скопската катастрофа ( Избор на музика, )
1963: Катастрофа, страдања, надежи ( Монтажа на тон, )
1964: Скопски репортер бр. 5 ( Соработник, )
1964: Школски распуст ( Избор на музика, )
1964: Светлостите во канон заклучени ( Музика, )
1966: До победата и по неа ( Монтажа на тон, )